Skip to content
Natuurlijk winkelen, wel zo gezond!
Webshop keurmerk

Vitakruid Elite Whey Chocolade (990gr)

990gr
  € 44.90
2-4 werkdagen
Webshop keurmerk

Productomschrijving

Eiwitten voor sporters
Eiwitten zijn essentieel voor ons lichaam en spelen een cruciale rol, vooral voor sporters. Gemiddeld ligt de eiwitbehoefte van mensen die sporten namelijk hoger. Door voldoende eiwit te consumeren  stimuleer je de spiergroei en ondersteun je het spierherstel na trainingen. Daarnaast dragen eiwitten ook bij aan de instandhouding van sterke botten. 

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Hoewel ons lichaam een aantal aminozuren zelf kan aanmaken, zijn er negen aminozuren waarvoor dat niet geldt. Deze heten ook wel essentiële aminozuren, en dienen we uit onze voeding binnen te krijgen. 

Eiwitten in voeding
Eiwit is te vinden in verschillende voedingsmiddelen, zowel uit dierlijke bronnen als vlees, vis en zuivel als in plantaardige bronnen als bonen, noten en granen.

Voedingsmiddel

Per 100 gram

Tonijn

29 gram

Runderbiefstuk

23 gram

Kipfilet

23 gram

Noten

20 gram

Haver

13 gram

Eieren

12 gram

Tofu

12 gram

Kwark

8 gram

Linzen (gekookt)

9 gram

Elite Whey – Hoog eiwitgehalte >86%
Elite Whey is een premium eiwitpoeder, met eiwitisolaat en eiwithydrolysaat. Om deze vormen te verkrijgen zijn verschillende stappen nodig. 

De eerste stap in het maken van Elite Whey is het concentreren van de wei. Vloeibare wei, wat ontstaat als bijproduct bij het maken van kaas, wordt eerst gefilterd. Vervolgens concentreren we de de wei door het te drogen. Dit proces resulteert in een rijk, geconcentreerd eiwitpoeder met een volle en romige smaak, dat als basis dient voor de volgende stappen in de productie van Elite Whey.

Meer dan 90% puur Isolaat
Om isolaat te verkrijgen wordt de geconcentreerde wei verder gefilterd. Tijdens deze stap worden vet, suiker en lactose vrijwel volledig verwijderd, waardoor een uiterst zuiver wei-isolaat ontstaat. Dit isolaat kenmerkt zich door een zeer hoog eiwitgehalte, van minimaal 90%.

Best opneembaar hydrolysaat
Om hydrolysaat te maken, wordt een speciaal gepatenteerd enzymatisch hydrolyseproces toegepast. Tijdens dit proces breken enzymen de eiwitketens af in kleinere fragmenten, wat zorgt voor een lichter verteerbaar eiwitpoeder en efficiëntere opname door het lichaam.

100% natuurlijk
Elite Whey is volledig vrij van toegevoegde suikers en synthetische smaakstoffen. In plaats daarvan maken we gebruik van stevia, een natuurlijk zoetmiddel dat afkomstig is van de bladeren van de Stevia Rebaudiana plant. Deze plant wordt ook wel honingkruid genoemd. 

Deze unieke plant groeit voornamelijk in Zuid-Amerika, met name in Paraguay en Brazilië, waar hij al eeuwenlang door de lokale bevolking wordt gebruikt als zoetmiddel. Stevia is tot wel 450 keer zoeter dan suiker. Hierdoor kunnen we met een zeer kleine hoeveelheid een heerlijk milde, zoete smaak creëren, zonder suiker toe te hoeven voegen.

Compleet aminozuurprofiel
Hoewel alle eiwitbronnen essentiële aminozuren bevatten, varieert de verhouding waarin deze voorkomen. Eiwitten met een volledig aminozuurprofiel hebben deze aminozuren precies in de verhoudingen die je lichaam nodig heeft. 

Elite Whey Protein heeft een volledig aminozuurprofiel en levert dus alle essentiële aminozuren in precies de juiste verhoudingen.

BCAA’s in 2:1:1 verhouding
Drie van de essentiële aminozuren verdienen nog wat extra aandacht: de BCAA’s. Leucine, isoleucine en valine vallen op door hun vertakte structuur, die hen de naam branched chain amino acids oplevert. Deze aminozuren vormen een belangrijke bouwstof voor de eiwitsynthese. Aan Elite Whey Protein hebben we daarom extra BCAA’s toegevoegd, bovenop de BCAA’s die de isolaat-hydrolisaat mix al bevatte. Een scoop bevat daardoor maar liefst 7,3 gram BCAA’s.

Ongeëvenaarde 3,7 g Leucine 
Bij het ondersteunen van het herstel en de groei van spieren verdient het aminozuur leucine genoemd te worden. Leucine kan namelijk een eiwit in ons lichaam activeren dat de eiwitaanmaak reguleert. Zo zou Leucine, samen met de andere essentiële aminozuren, de spiergroei kunnen bevorderen. Elite Whey bevat daarom een ongeëvenaarde hoeveelheid van 3,7 gram leucine per scoop! 

Toegevoegd lactase helpt bij vertering lactose
Lactose is een suiker die van nature in melk aanwezig is. Bij het produceren van kaas komt een groot deel van de lactose in de wei terecht. In ons lichaam wordt lactose afgebroken door het enzym lactase. Wanneer dit enzym niet of onvoldoende wordt geproduceerd, kunnen mensen lactose minder goed verdragen.

Voor mensen die lactose moeilijk verteren, is lactase nodig om lactose te kunnen verteren. Daarom hebben we aan Elite Whey lactase toegevoegd, wat de afbraak van lactose bevordert. 

Hoge enzymactiviteit 
Bij het gebruiken van een enzym is niet alleen de hoeveelheid relevant. Het bijzondere aan enzymen is namelijk dat ze niet opgebruikt worden bij een reactie, maar continu door blijven werken. Daardoor is het ook belangrijk om te kijken naar de activiteit van enzymen, of en hoeveel lactose ze af kunnen breken en hoe snel. Het lactase in Elite Whey heeft een enzymactiviteit van 160.000 FCC/gram. Hierdoor wordt 97-100% van de lactose afgebroken. 

Toegevoegde proteases 
Voor het verteren van eiwitten worden in ons lichaam andere enzymen gebruikt, deze worden ook wel proteases genoemd. Deze enzymen knippen de lange eiwitketens op in kleinere stukken. 

Activiteit van 800 LAPU/g
Hierbij wordt onderscheid gemaakt in endo- en exopeptidasen. Endopeptidasen knippen in het midden van een eiwitketen, terwijl exopeptidasen aan de uiteinden kunnen knippen. Aan Elite Whey hebben we beide varianten toegevoegd met een hoge enzymactiviteit van 800 LAPU/g of 8.000 PCU/g.

Elite Whey & Creatine 
Wil je het meeste uit je training halen? Combineer Elite Whey met Creatine Monohydraat en snel verteerbare koolhydraten. Creatine ondersteunt net als eiwitten de spiergroei en verbetert je prestaties tijdens intensieve krachttraining. Bovendien zorgt deze mix voor een verbeterde opname van creatine, doordat koolhydraten en eiwitten een insulinepiek veroorzaken die de creatine sneller in je spieren opneemt.

Samenstelling:

Samenstelling per dosering Per 100 gram Per 33,0 gram
Alanine 3958 mg 1.306,1 mg
Arginine 1685 mg 556,1 mg
Asparaginezuur 8500 mg 2.805,0 mg
Cysteïne 1745 mg 575,8 mg
Glutaminezuur 13612 mg 4.492,0 mg
Glycine 1382 mg 456,1 mg
Histidine 1273 mg 420,1 mg
Isoleucine (BCAA) 5312 mg 1.753,0 mg
Leucine (BCAA) 10852 mg 3.581,2 mg
Lysine 7464 mg 2.463,1 mg
Methionine 1727 mg 569,9 mg
Fenylalanine 2258 mg 745,1 mg
Proline 4779 mg 1.577,1 mg
Serine 4076 mg 1.345,1 mg
Threonine 5339 mg 1.761,9 mg
Tryptofaan 1409 mg 465,0 mg
Tyrosine 2000 mg 660,0 mg
Valine (BCAA) 5345 mg 1.763,9 mg

Ingredienten:
Wei-eiwit Hydrolisaat Isolaat (melk), Wei-eiwit Isolaat (melk), L-Leucine, cacaopoeder (smaakstof), L-valine, natuurlijk chocolade aroma (smaakstof), L-isoleucine, magere cacaopoeder gealkaliseerd, gejodeerd zout, xanthaan gom (verdikkingsmiddel), steviolglycosiden uit stevia (natuurlijke zoetstof), lecithine (emulgator), summase DA-PRO PEP (endo- and exoproteases), lactase

Bevat geen GMO, gluten, gist, kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen.

Gebruik:
Vul je Vitakruid shakebeker met 250 ml water. Voeg een maatschep à 33 gram toe, schud 5 seconden en geniet van je lekkere shake 3 maal daags. 

Waarschuwing:
Droog, donker en op kamertemperatuur bewaren (15 – 25 °C). Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Overige informatie over dit product

Merk
Vitakruid
SKU
117770
EAN
8717438692913
Inhoud
990gr

Doordat producten regelmatig vernieuwd worden, kan de geleverde verpakking afwijken van de verpakking op de afbeeldingen.

Stel een vraag over dit product

Specifieke vragen over de werking of inhoud van dit product? Stel uw vragen via drogist@droginet.nl. Voor alle overige vragen staat de klantenservice natuurlijk voor u klaar.

Bezorgkosten voor dit product

Nederland, besteding tot € 74,95 € 4,95
Nederland, besteding vanaf € 74,95 Gratis
België, besteding tot € 74,95 € 5,95
België, besteding vanaf € 74,95 Gratis
Duitsland € 5,95